fredag den 16. maj 2008

Gospel- og dåbsgudstjeneste

Ægyptisk Ikon der illustrerer Helligåndens komme Pinsedag

Pinse søndag, den 11. maj, var en rigtig fest dag i kirken. Knap 300 personer var mødt frem, så salen var godt fyldt.
Pinsen er på mange måder kirkens fødselsdag, da det netop var dagen, hvor Helligånden kom til jorden for knap 2000 år siden og den første kristne kirke blev født. I Det Nye Testamente kan vi læse om, hvordan næsten 3000 personer blev døbt og tilføjet den første menighed. Helt så mange var der ikke tale om denne søndag, men en person havde valgt at stadfæste sit ja til at "omvende sig og lade sig døbe i Jesu Kristi navn" som der står om i Bibelen i forbindelse med Pinse dag. (Se Apg. 2,37-41)

Måden dåben foregik på denne søndag, var lidt utraditionel i forhold til vores normale praksis. Den døbte havde nemlig ønsket at følge en praksis, som også er kendt fra andre lande - at sidde på knæ og lade sig døbe ved at bukke sig forover ned i vandet. Et stærkt vidnesbyrd, som blev fulgt op med spontale klapsalver.

Herudover medvirkede en stor del af Gospelkoret, Roskilde Gospel Choir, også ved gudstjenesten, med deres smittende og medrivende musik. Alt i alt en herlig dag, der afsluttedes med muligheden for at køle sig lidt ned med is og sodavand efter gudstjenesten.

Ingen kommentarer: