søndag den 24. april 2016

Refleksion over dagens tekst

For tiden er temaet for kirkens gudstjenester Paulus´ brev til efeserne. I den forbindelse kan vi nu mødes før gudstjenesten for at reflektere og snakke om dagens tekst. Første gang var i dag, så det var spændende at se hvor mange, der havde lyst til at prøve det. Vi var 11 - 12 stykker, men håbet er selvfølgelig, at mange flere vil møde op. Men snakken gik godt og der var mange spændende tanker om teksten, så mødet var en succes. Initiativet bag er super godt, men om det er relevant at fortsætte, når vi er færdige med Efeserbrevet, må tiden vise. Jeg håber det i hvert fald, for det er altid godt at snakke med andre om Bibelens tekster, som godt kan være vanskelige.

fredag den 22. april 2016

Store Bededag

I dag er det Store Bededag, som altid falder fjerde fredag efter påske. Dagen kaldtes oprindeligt "ekstraordinær, almindelig bededag", og indførtes af Hans Bagger, som var biskop over Sjælland 1675- 1693. Dagen skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag, og derfor kunne heller ikke bagerne arbejde. Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen før, og derfra kommer skikken med at spise hveder aftenen før Store Bededag. Kirkeligt har dagen stort set mistet sin betydning, men er dog en stor konfirmationsdag i folkekirken.

søndag den 17. april 2016

Ungdomsvelsignelse

I Baptistkirken har vi ikke barnedåb og derfor heller ikke konfirmation. Derimod har vi ungdomsvelsignelse og i dag skulle fire friske gutter velsignes. Programmet til dagens gudstjeneste havde de unge selv planlagt med ungdomsleder Rasmus som vejleder og sparringspartner. Selv om tonen var let, var der bestemt alvor bag. Det startede med et lille cabaretnummer og der var en quiz mellem de gamle og unge - det var naturligvis meningen, at de unge skulle vinde. Det var også de unge der læste teksterne fra Biblen og prædikede. Og de havde tydeligvis tænkt over teksten og gjort sig mange tanker - også om svære emner. Det var en imponerende indsats, som de unge godt kan være stolte af. Dagen fuldendtes af en masse dejlig lovsang spillet og sunget af nogle af vores dygtige musikere. Og at kirken var proppet til randen gjorde blot det hele endnu bedre.

søndag den 10. april 2016

Skovbo Efterskole kom på besøg

Dagens gudstjeneste var ikke som de plejer at være. Vi havde besøg af en masse unge fra Skovbo Efterskole. Efterskolen er meget populær blandt børn og unge (og deres forældre) her fra menigheden. Vi hørte deres gospelkor synge nogle sange og lovsang stod deres lovsangsgruppe for. Hvert år laver Skovbo Efterskole en teaterkoncert og vi fik bid af dette års. De skal optræde med koncerten på Himmelske Dage i København først i maj; det kan anbefales at opleve den. Man må sige, at de unge er meget dygtige og talentfulde, og det gælder alt vi så i dag. En fantastisk søndag formiddag i en propfyldt kirke.