søndag den 27. januar 2008

Fælles gudstjeneste med Korskirken

Korskirken, Herlev, står overfor at skulle finde større og bedre egnede lokaler. De havde derfor ønsket at komme og fejre gudstjeneste sammen med os, for bl.a. at se vores kirkecenter. Det blev til en rigtig god formiddag, hvor deres præst, Ole Lundegaard, prædikede. (Se billedet) Efter gudstjenesten nød størstedele af de tilstedeværende samværet i Cafeen, og hvor der nu ellers var at finde plads, over en god Thai-middag.

Menighedsrådet på weekend

I dagene den 24. til 26. januar 2008 var kirkens menighedsråd på en ødegård i Sverige, for der at søge Gud sammen for den kommende tid. At være kirke i en tid med store forandringer, er ikke altid lige let. Hvor går vejen? Mange tanker, planer og strukturer var tænkt inden, men gennem dagene oplevede menighedsrådet nødvendigheden af, at søge Gud og blive medarbejder på hans tanker for menigheden i stedet. Dagene resulterede bl.a. i konkretiseringen af nogle nøgleområder, som de i den kommende tid særligt vil søge Gud om vejledning i gennem bøn. Der er ingen tvivl om, at bønnen i den kommende tid kommer til at præge menighedsrådets samlinger stærkere.
På billedet ses Anders Bartholdy, apostolsk kirke - Sønderborg. Anders var sammen med dem hele fredagen og var bl.a. med til at hjælpe menighedsrådet til at sætte fokus på bønnen og det at søge Gud.

5/1-08 Dåb ved WaterWalk

Ved WaterWalk lørdag den 5. januar 2008, var det ikke kun "gang på vandet". Joakim Haslund Thomsen havde nemlig valgt at træde ned i vandet og lade sig døbe. Dåben er en tilkendegivese af, at man ønskede at følge Jesus. I en Baptistkirke sker dåben ved fuld neddykkelse under vand, og først når man selv ønsker det. Efter dåben var der spontan jubel og klapsalver, men som præsten sagde, var dette intet at sammenligne med den jubel og begejstring der er i himlen, når en person vælger at give sit liv til Jesus i dåben. I en baptistkirke kaldes "døbefonden" for en dåbsgrav, fordi et liv bliver "begravet" i dåben, for igen at kunne opstå som et helt nyt liv. Alt "det gamle" er blevet vasket rent, og du får lov til at starte på en frisk.

mandag den 7. januar 2008

6/1 - 08 Nytårsgudstjeneste og reception

Intet nytår uden nytårsgudstjeneste og reception. Menighedsrådet var da også i år værter ved begge dele. Ved årets første gudstjenesten delte rådet deres forventninger og tanker for det kommende år. De betjente ligeledes menigheden som nadvertjenere ved gudstjenesten, der sluttede med god tid til fri bøn fra salen. Her blev der på en særlig måde lagt de nye kontakter frem for Gud, vi som menighed i det kommende år vil komme i kontakt med. Efter gudstjenesten var der reception i Cafeen, hvor alle kunne tilønske hinanden et godt nyt år.

19/12 - 07 Jul i Tekst og Tone

Trompetist Dorthe Zielke (Det. Kgl. Kapel) og organist Søren Johannsen (Christianskirken, Kbh.) ledte os sammen med menighedens ene præst, Torsten Højberg, højtideligt ind i julens drama. Dette skete gennem oplæsninger af de bibelske tekster, der beskriver forventningerne om Jesu komme, samt hans fødsel her på jord. Alt sammen krydret med julens salmer. En højtidelig og meget respektful måde at lede os ind i julens store mysterium - Guds egen søns kommen til jorden.

16/12 - 07 Julefest for hele familien

Var man ikke kommet i julestemning inden, var der ved gudstjenesten den 16. december alle muligheder for det. Menighedens julefest blev nemlig afholdt ved selve gudstjenesten med adventsstykke, dansen om juletræet, julesalmer, godteposer til alle børn og en lille musikalsk overraskelse. Den musikalske overraskelse kom i form af et besøg af "Julekoret" - et kor bestående af tidligere gymnasieelever, der tager rundt og synger i julen, for bl.a. at samle penge ind til julegaver til børnene på asylcentret i Avnstrup.

13/12 - 07 Gospelkoncert sprængte rammerne

Det nystartede gospelkor, HeartBeatGospel, der holder til i kirken, sprængte alle rammer ved deres første egentlige koncert. Koret, der består af mere end 110 sangere, trak fulde huse. Foruden den fyldte sal, med 300 tilhører, blev også kirkens Café område inddraget i salen, så der kunne blive plads til de ialt knap 350-400 tilhører. En fantastisk koncert, der levede op til alles fulde forventning.

9/12 - 07 Julekoncert med Kirsten Siggaard

Årets julekoncert blev i år fremført af Kirsten Siggaard fra Vindinge. Gennem en god blanding af de gamle julesalmer og nyere nummer, blev julen sunget ind i kirken. Ved tangenterne sad ingen ringere end Henrik Krogsgaard. Her foruden havde de også en bassist med sig. De knap 275 tilhører der var, nød en god koncert i kirkens skønne faciliteter.

2/12 - 07 Gospelgudstjeneste

Gospelkoret HeartBeatGospel, der har hjemme i menigheden, havde deres debut optræden ved en fælles gospelgudstjeneste, som opstart på julemåneden. Gudstjenesten var arrangeret i fællesskab med Roskilde Frikirke (Apostolsk kirke). Foruden korets medrivende medvirken, prædikede Henrik Friberg (RF) og der var debut på kirkens adventsstykke, der i år er skrevet af kirkens præst, Claus Bækgaard.

1/12 - 07 Julemarked og koncert

Så blev det endelig december. I traditionens tro startede vi måneden med et stort julemarked med salg af alt fra juledekorationer, hjemmelavet syltetøj m.m. til et i år udendørs loppemarked. Belmont-koret gav koncert og spejderne havde fiskedam. Cafeen dannede rammerne om mange hyggelige samtaler over kaffe og lagkage. Overskuddet fra dagens salg går ubeskåret til nødhjælpsarbejde i bl.a. Honduras og Afrika. Der blev omsat for omkring 32.000 kr.

25/12-07 Breaking news

På menighedsmødet søndag 25. november vedtog de knap 50 fremmødte budgettet for 2008. Men mødets Breaking News gik dog i en helt anden retning. Menighedsrådet havde nemlig modtaget Torsten Højbergs opsigelse, med virkning fra 1. april 2008. Årsagen til opsigelsen er, at Torsten har truffet en kvinde, som han ønsker at indgå ægteskab med. Torsten vil derfor flytte til hendes bolig, Viborg, i forbindelse med giftermålet. Vi ønsker Torsten Guds velsignelse over hans kommende giftermål.