søndag den 9. marts 2008

Afsked med Torsten Højberg

Efter knap 16 år som præst i Roskilde Baptistkirke, går Torsten Højberg på pension pr. 1. april. Dette blev markeret ved gudstjenesten den 9. marts med en afskedsgudstjeneste og efterfølgende reception for Torsten. Torsten Højberg prædike ud fra overskriften: "Et sidste ord på vejen!" Det var en meget fremrettet prædiken, hvori Torsten talte om, hvordan han oplever Gud vil gøre noget særligt i og ud fra denne menighed. Vores ansvar som menighed er, at bede og søge Gud. Som ordende også lød om hans prædiken ved hans indsættelse i '72, var det "et stærkt kald og åndsfyldte ord der udgik til forsamlingen."

Kirken var godt fyldt og mange gæster var kommet til, for at tage afsked med Torsten. Ved den efterfølgende reception i Cafeen, var der mange der takkede Torsten for hans tjeneste, hans betydning for menigheden og gav ham "et sidste ord med på vejen!"
Torsten blev ordineret som præst i 1972 og har gennem de sidste 36 år tjent som præst i flere forskellige baptistmenigheder. Familien Højberg flyttede til Roskilde i 1992, hvor Torsten blev ansat som præst for menigheden. Torsten har altid haft et stærkt fokus på at dele sit vidnesbyrd med andre, fremhæve bønnen som en nødvendig forudsætning for indre liv og vækkelse samt en vægtlægning på den karismatiske dimension af kristenlivet. I forbindelse med sit forestående giftermål, flytter Torsten til sin tilkommendes bolig i Viborg. Vi ønsker Torsten Guds rigeste velsignelse.

Ingen kommentarer: