onsdag den 30. november 2011

Hjælp til hjælp

I dagens udgave af Roskilde Avis kan man læse, at fem foretagender har fået en hjælpende hånd af Nordea til julehjælp. Et af dem er Roskilde Baptistkirkes julehjælp, som, repræsenteret ved Rita Daugaard, modtog 3000,- Kr. Vi siger tak for hjælpen og for den anerkendelse af kirkens arbejde, der ligger i den. Har du lyst og mulighed for at hjælpe, er vi stadig taknemmelige for ethvert bidrag. Det kan indbetales på konto: reg.nr. 2283, konto nr. 68 77 534 985.

tirsdag den 22. november 2011

Forberedelserne er i gang

Forberedelserne til årets julemarked er i fuld gang, og har været det længe. Som det ses, er der travlhed med at fremstille adventskranse og juledekorationer, både til indendørs og udendørsbrug. Der er brugt mange timer og ydet en stor indsats på at lave de mange flotte ting, så velkommen til julemarked på lørdag fra 10.00 til 14.00. Der vil være et bredt sortiment af fine juleting og tillige mulighed for at høre Belmont-koret synge. Der bliver også mulighed for at få en kop kaffe i kirkens café.

mandag den 21. november 2011

En værdig jul

Mere end 330.000 danskere lever i dag under OECDs fattigdomsgrænse og mere end 50.000 børn lever i fattige familier. Roskilde Julehjælp er et samarbejde mellem Roskilde Baptistkirke og Roskilde Kommune, hvor målet er at hjælpe 200 familier denne jul. Hjælpen består af en pakke med mad, slik og små gaver. Hvis du vil hjæpe, vil vi være taknemmelige for et bidrag. Det kan indbetales på: reg.nr. 2283 konto.nr. 68 77 534 985 (Nordea). Hvis du vil vide mere så kontakt: roskildejulehjaelp@baptistkirke.dk eller tlf. 4058 3823.

lørdag den 19. november 2011

Julen nærmer sig

Der er rig lejlighed til at besøge Roskilde Baptistkirke i den kommende tid. Julen nærmer sig nemlig, og det betyder, at der sker en masse i kirken. Og der er noget for alle aldersklasser. Lørdag 26. november er der feks. julemarked, hvor der kan købes julepynt, adventskranse og meget mere. Alt det kan du læse mere om i folderen, som kan fås i kirken. Du er også velkommen til at kontakte kirken på cb@rbknet.dk eller frpr@mail.dk.

søndag den 13. november 2011

Gospelgudstjeneste

Denne søndag var endnu en god anledning til at gå til gudstjeneste i Roskilde Baptistkirke, og det benyttede mange sig af. I dag sang Roskilde Gospel Choir, som holder til her. Eller rettere: noget af koret sang, for det består af over 300 sangere, og skulle de alle have været der, havde der ikke været ret meget plads til de normale kirkegængere. Som sædvanlig når koret synger, var der gang i den - både ved de sange koret sang alene og ved fællessangene. Der bliver snart lejlighed til at høre koret igen, idet der er julekoncert mandag 5. og tirsdag 6. december. Det kan du læse mere om her.

onsdag den 9. november 2011

Onsdagsgudstjeneste

Efter Henrik Fribergs ansættelse er der blevet mulighed for ind imellem at holde en gudstjeneste onsdag eftermiddag, og i dag var første gang. Gudstjenesterne holdes under navnet Jakobsgudstjeneste med reference til Jakob i Bibelens 1. Mosebog. Det foregår afslappet og roligt med god tid til stille bøn og refleksion. Der er læsninger fra Bibelen, salmer og en god prædiken. Belysningen er dæmpet, og der er mulighed for at tænde et lys; i det hele taget er det en god mulighed for at samle tankerne. Næste gang er onsdag 23. november kl. 16.30, og det kan varmt anbefales at deltage, hvis du har mulighed for det.

fredag den 4. november 2011

Et etisk dilemma? Spændende café-aften

Aftenens café-møde med professor Peter Øhrstrøm handlede om fosterdiagnostik, genteknologi og kloning, og ikke mindst de etiske aspekter ved det. Som mangeårigt medlem af Etisk Råd har Peter Øhrstrøm haft disse emner tæt inde på livet. Da kunstig befrugtning blev mulig, opdagede man hurtigt, at det medførte nogle etiske problemer. Teknologiens udvikling på området har kun gjort de etiske problemer større. Et ofte nævnt eksempel er, at det er muligt at opdage Downs syndrom tidligt i graviditeten, så der i dag fødes mange færre børn med den sygdom end tidligere. Er det godt eller skidt? Det var en spændende aften om et svært og spændingsfyldt emne. Der var absolut stof til eftertanke.

Det er blevet lettere....

Det er nu blevet lettere at skrive kommentarer til indlæg på bloggen. Man skal ikke længere have en Google-konto eller OpenID, men kan skrive frit. Alle kommentarer skal dog godkendes af redaktøren inden de bringes. Reglerne er enkle: anstændigt sprog og ingen personlig kritik. Anonyme kommentarer kan bringes, men det ses helst, at man opgiver sit navn. Har du et vidnesbyrd eller et opmuntrende ord, du synes andre kan have glæde af, er du velkommen til at skrive til frpr@mail.dk.