lørdag den 24. januar 2009

Menighedsrådet på Weekend

I dagene den 15.-17. janaur var kirkens ledelse, Menighedsrådet, samlet for at samtale og søge Gud for det kommende år. Det var på alle måder nogle rigtig gode dage, hvor der var tid til at komme i dybden med nogle af de ting, der ligger os stærkt på sinde. En af de konkrete ting der bl.a. kom ud af det, var en bevidsthed om, at hvis vi som menighed ønsker at være relevante og nærværende i menneskers liv, må der sættes et øget fokus på de vækstgrupper der er i menigheden. Menighedsrådet vil derfor i den kommende tid øge fokuset på disse.

søndag den 11. januar 2009

Kraften ved at kunne rumme hinanden

Efter nedenfor beskrevne gudstjeneste, var der inviteret til et spændende interview i kirkens Café med Anders Bartholdy og hans søn Filip. Sammen fortalte de om det de svær er år de hver især havde oplevet, da Filip for år tilbage offentligt på TV pludselig stod frem og erklærede sig som værende praktiserende homoseksuel. Hvordan skulle Anders som præst reagere på dette? Kunne han fortsætte i tjenesten? Hvordan skulle han møde sin "svigersøn" etc? Spørgsmålene var mange. Samme oplevede de, hvordan Guds kraft kunne komme med lægedom ind i deres relation og hvordan Filip oplevede Guds indgriben i sit liv, da de fandt vej ved at kunne rumme hinanden i kærlighed. Filip blev lykkeligt skilt fra sin mand, oplevede Guds forvandlende kraft og er i dag ikke fristet af homoseksuelle fristelser.
Deres historie har været fortalt i Politikken, DR2, domino og Udfordringen.

Evangeliet om Guds Rige

Søndag den 11. janaur gæstede Anders Bartholdy kirken og prædikede ved gudstjenesten. Temaet var Evangeliet om Guds Rige. Anders har virkelig fået nogle åbenbaringer om dette tema og med en sober og grundig bibelsk funderet undervisning berørte han mange af de ellers nok så sprængfyldte områder i den kristne tro. Und dig selv at lade dig inspirrere af hans udfordrende undervisning. Prædikenen kan høres på følgende link: Evangeliet om Guds Rige

Inspirationsdag med Roskilde Frikirke

Med udgangspunkt i nogle af undervisningssektionerne fra sidste års Global Leadership Summit fra den amerikanske kirke, Willow Creek, samtalede ca. 30 personer fra kirken her og fra Roskilde Frikirke (apostolsk kirke), om hvad det vil sige at være kirke i dag. Det var på alle måder en god og konstruktiv dag, hvor vi alle blev udfordret til at leve det budskab ud, som vi tror på. Vi blev udfordret til også at se på de arbejdsområder i kirken, som måske trængte til et fornyet fokus.

søndag den 4. januar 2009

Nytårsgudstjeneste

Traditionen tro var menighedsrådet værter ved denne årets første gudstjeneste. Lidt anleders var det dog i år, idet der i kirkesalen var dækket op med borde med kaffe, te, morgenbrød m.m. Det var en hyggelig, indholdsrig gudstjeneste med et stærkt Guds nærvær. Der var samtale omkring bordene udfra spørgsmålet "Hvem er vi kirke for?"

Kirkens præst, Claus Bækgaard, fulgte op på samtalen i sin prædiken, som udelukkende var koncentreret om kirkens kald og funktion ud fra bibelens "kaldsforståelse". Afsluttende sammenfattede han tre områder, vi som kirke vil arbejde og satse på i det kommende år. 1) At søge Gud gennem bøn, bibelstudie og samtale om kirkens funktion i nærmiljøet i dag 2) At tilbede Gud for den han er 3) At kirken skal være Jesu krop på jord i dag, hvor vi derfor skal være Guds fødder og hænder, der række ud til menneskene omkring os.

Gospelkoret sang for en fyldt domkirke

I forbindelse med Roskilde Domkirkes Natkirke, fredag den 2. januar, var Roskilde Gospel Choir inviteret til at medvirke. De godt 200 sangere var placeret bagest i kirken rundt på repoet. Koret fyldte til fulde det store kirkerum, både hvad angår lyden og bænkerækkerne. Kirkens personale talte omkring 900 besøgende denne aften. Da jeg mødte kirkes præst, var hun lidt bekymret, for hvad nu, hvis alle ca. 1000 mennesker ville komme til alter denne aften?

Tak for et godt initiativ og en god aften skal lyde herfra til Roskilde Domkirke.