lørdag den 19. december 2015

Roskilde Julehjælp

"Julen varer længe, koster mange penge", lyder det i en gammel sang. Desværre er mange mennesker trængt økonomisk, og så er julen en svær tid. Det forsøger Roskilde Julehjælp, som virker ud fra kirken her, at gøre noget ved. I år uddeles 221 kasser med julehjælp. Julehjælpen sker i samarbejde med Roskilde kommune, idet modtagerne er henvist til kirken af kommunen. Det var ikke muligt at hjælpe uden støtte fra en række sponsorer; til dem skal lyde en stor tak. Også en stor tak til de frivillige, der står for det praktiske arbejde med julehjælpen.

søndag den 13. december 2015

Hyggelig og sjov julefest

Julen nærmer sig, så i dag holdt vi julefest. Det var hyggeligt og sjovt - godt arrangeret og godt afviklet, og man må sige, at de to værter, Rasmus og Niklas, passer usædvanligt godt sammen. I modsætning til normalt sad vi ved borde og kunne nyde en kop kaffe under festen. Der var selvfølgelig en række gode sange og Claus havde krydret sin prædiken med en sjov quiz, hvor vi fik genopfrisket begreber som moviebox og betamax. Der var også et lotteri med mange gode gevinster; det var sjovt, men baggrunden er nok så alvorlig. Pengene fra de købte lodder gik til et drop-in-center for uledsagede flygtningebørn i Athen; et projekt som kirken støtter. Børnene blev heller ikke snydt for godteposer, men det var tæt på. Gennem et par skægge videoklip så vi, hvordan de to elefanter (sådan et par stykker har vi åbenbart) styrtede rundt og ledte efter den forsvunden kasse med godterne; det lykkedes heldigvis. Tusind tak til alle, der var med til at arrangere og afvikle julefesten.

onsdag den 9. december 2015

Musikalske dage

De sidste dage har stået i musikkens tegn her i kirken. Fredag 4. december sang vi julen ind med hjælp af Ruth Cilwik, præst i Missionsforbundet, og hendes mand Torben. Det var en hyggelig eftermiddag med gode julesange bundet sammen af små historier, virtuost akkompagneret af Torben på klaveret. Mandag 7.og tirsdag 8. holdt de to halvdele af Roskilde Gospel Choir hver deres julekoncert. Det var som sædvanlig en fest, entusiastisk ledet af Anders Butenko. Der var nogle langsomme og nogle hurtigere gospelsange, og publikum fik lov til at synge med på et par stykker. Så julehumøret steg lige adskillige grader.