søndag den 30. juni 2013

Lige et øje:blik

I dag udkom det nye nummer af Roskilde Baptistkirkes blad øje:blik. Det bliver desværre også det sidste i denne omgang. Bladet udkom første gang i marts 2008, efter at menigheden i en periode ikke havde haft et menighedsblad. Det er et kæmpe arbejde at skrive, redigere og producere bladet, og i sagens natur kan det ikke være lige så dagsaktuelt som de digitale medier. Og redaktionens glæde ved at lave bladet stod ikke længere i rimeligt forhold til arbejdets omfang. Derfor blev det besluttet at stoppe. Der har gennem årene været mange gode og spændende artikler, og bladet har virkelig været værd at læse. Redaktionen skal have tusind tak for deres store indsats.

lørdag den 29. juni 2013

Sommergrill

Danmark ligger i den nordlige tempererede klimazone, som bla. er kendetegnet ved kølige somre og mulighed for regn hele året. Begge dele var ganske tydelige, da sommerens første sommergrill-arrangement fandt sted fredag aften. Der var dog også perioder med sol, og de ca. 25 fremmødte havde en rar og hyggelig aften i gæstfrie omgivelser hos Nina og Lars i Vindinge. Sommergrill finder sted hver fredag til og med 9. august, og de er en god mulighed for fællesskab og gode snakke, og for at komme til at kende hinanden bedre.

onsdag den 5. juni 2013

Forrygende gospel

Det er tradition, at Roskilde Gospel Choir afslutter deres forårssæson med to koncerter - en for hver halvdel af koret. Koncerterne blev afholdt mandag og tirsdag aften, og det var fantastisk. Dygtige og entusiastiske Anders Butenko var ledede som sædvanlig koret, som var veloplagt og velsyngende - sangerne var tydeligvis glade for at synge. Gæstesolist var Sofie Hermind, som også var med sidste år. At sige at hun var fremragende er ikke dækkende. Hun har en stor og kraftfuld stemme og er desuden dynamisk og energisk. Hun må være en af landets absolut bedste sangere - imponerende. Repertoiret var en blanding af stille ballader og hurtigere sange med gang i den; sådan som det skal være. Gospelmusik er simpelthen livsglæde, og livsglæden lyste ud af de optrædende. Det smitter heldigvis, og der var en fantastisk stemning ved koncerterne. Tusind tak til alle optrædende for en dejlig aften.