søndag den 17. juni 2012

Søndagshygge

 Et vigtigt element i menighedens liv er fællesskabet. Søndagens gudstjeneste er naturligvis et fællesskab, og som regel er der fællesskab og hygge bagefter i caféen. Det skaber liv og sammenhørighed mellem dem, der kommer i kirken. Der arrangeres også mange arrangementer af forskellig art i kirkens regi; det er helt fint. Et medlem af menigheden havde lyst til lidt andet, og derfor havde hun inviteret hele menigheden på besøg i dag.   Hendes lejlighed var proppet til randen, for mange havde taget imod invitationen. Og det var hyggeligt og snakken gik livligt. Tusind tak til Nina for det gode initiativ, og tak for en god stund.

torsdag den 14. juni 2012

Fisketur

Mandag eftermiddag var der inviteret til fisketur. Det foregik i Ørsted Fisk put and take ved Viby. En lille flok drog afsted og havde en god og hyggelig eftermiddag og aften. Nogle fangede en del fisk, mens andre intet fangede. Det gjorde dog ikke så meget, for som i lignende arrangementer er samvær, fællesskab og hygge i højsædet. Og var man lidt skuffet over manglende held med fiskeriet, kunne man da glæde sig over, at der var kage nok. Fisken har i øvrigt en lang forbindelse med kristendommen. Den brugtes af de første kristne som et symbol, så de kunne kende trosfæller.

mandag den 4. juni 2012

Menighedslejr på Hvidekilde

Der er tradition for, at kirken hvert år tager på menighedslejr, og i år fandt den sted denne weekend. Vi havde besøg af amerikaneren Gary Oates, som i mange år har tjent Gud og i øjeblikket er på tur rundt i Danmark. Han underviste roligt, inspirerende og ikke mindst udfordrende. Gary sagde bla., at det er vigtigt at vi opsuger Guds klare tilstedeværelse i os. Det er ikke nødvendigvis let, og det kan også tage tid og kræve øvelse, men man får også meget. Gary spurgte også, om vi  ønsker at være tilskuere eller deltagere på Guds bane. Vi kan alle gøre Guds gerninger; det er ikke forbeholdt præster eller apostle, men er for alle troende. Lørdagens festmiddag var en "sølvbryllupsfest", hvor alle havde en rolle. Det var en sjov ide, og heldigvis var alle med på den. Der var mange sjove indslag - lige fra "børnene" til "fiskeklubben". Havde man brug for lidt ro efter festen, kunne man gå til en Taíze-gudstjeneste med plads til ro og fordybelse. Det var en dejlig weekend med mange gode tilbud - på gensyn til lejr i 2013.