fredag den 23. december 2011

Uddeling af julehjælp

I dag var det blevet tid til uddeling af julehjælp. Sidste år blev der uddelt ca. 55 pakker, men i år er det lykkedes at skaffe midler til 130. Uddelingen foregik fra kirkens café under hyggelige former. Der var mulighed for at få en kop kaffe og et stykke kage og en hyggelig snak. En gruppe mennesker her i kirken har stået for det praktiske arbejde og har ydet en stor indsats. Tusind tak for det. Også en stor tak til sponsorer og bidragsydere og til Roskilde Kommune for samarbejdet. Alle ønskes en glædelig jul. (PS: billedet her er fra sidste år).

søndag den 18. december 2011

Julefest

Søndag eftermiddag havde vi julefest i kirken, og den var tilrettelagt med børnene som primær målgruppe. Der var nogle smukke sange, og Magnus og dukken Viktor mindede os morsomt om, hvad julen handler om. Der var også et skægt krybbespil, som involverede alle tilstedeværende. Højdepunktet var dog at danse om juletræet. Det er der normalt mange, der vil være med til, så i år foregik det inddelt i hold. Der var også boogie-woogie og "Nu det jul igen-optog" gennem hele bygningen; og sidst men ikke mindst: godteposer til børnene. Bagefter kunne man så hygge sig i caféen med kaffe, frugt og klejner.

onsdag den 14. december 2011

Jul i tekst og tone

I dag havde vi "Jul i tekst og tone". Det kan beskrives som vores pendant til folkekirkens "9 læsninger", som er blevet populære i de seneste år. Fra Det Gamle og Det Nye Testamente læstes ni tekststykker, der alle peger frem mod Jesus Kristus. Teksterne blev læst af forskellige medlemmer af menigheden. Mellem læsningerne blev nogle af de kendte, gamle salmer sunget. Traditionen tro stod Dorte Zielke og Søren Johannsen for musikken, og det garanterer en høj kvalitet. Det var en dejlig, stemningsfuld stund.

fredag den 9. december 2011

Christmas Celebration

Det var en mørk og stormfuld aften - fredag. Men i Roskilde Baptistkirke var der lys og varme, og der var inviteret til Christmas Celebration. Det henvendte sig måske primært til de unge, men alle var naturligvis velkomne. Med moderne, rytmiske lovsange, spillet af dygtige unge musikere, blev Jesus Kristus tilbedt - og det er jo ham julen drejer sig om. Der var også mulighed for at slappe af i caféen med hyggesnak eller en omgang bordfodbold.

tirsdag den 6. december 2011

Fantastisk gospel

Mandag aften fandt den første af to julekoncerter med Roskilde Gospel Choir sted. Det var atter en stor succes. En fyldt kirke hørte et veloplagt og fokuseret kor under ledelse af Anders Butenko-Nielsen synge så taget løftede sig. Der var både hurtige og nogle mere stille sange; og en fællessang blev det også til. Denne gang havde der sågar sneget sig en sang med latin-amerikanske rytmer ind. En sæson er kun godt tre måneder, og selv om der er mange, der har sunget i koret længe, fortjener Anders stor ros og anerkendelse for sine resultater med koret. Har du ikke hørt Roskilde Gospel Choir før, eller kan du bare ikke få nok, er der mulighed for at høre dem igen tirsdag 6. december kl. 19.30 her i kirken.