torsdag den 26. maj 2011

Menighedsmøde

Torsdag aften var der menighedsmøde, og det vigtigste punkt var valget af det nye menighedsråd. Jan Johannsen fortsætter som formand, og som næstformand valgtes Ulla Kusk. Koordinatorer med ansvar for hver deres område blev: Jens Fromsejer, Celina Christensen, Lars Mortensen, Ulla H. Nielsen og Rita Daugaard. Tillykke med valget og held og lykke med arbejdet. Det nye menighedsråd indsættes ved gudstjenesten 12. juni. Samtidig er der nogle, der forlader menighedsrådsarbejdet, og de skal have stor stor tak for indsatsen. Vi fik også ny kirkeværge, og det blev Leif Maigaard, som også har ydet en stor indsats for kirken i mange år; den bliver nok ikke mindre med den nye tjeneste. Leif overtager posten efter Keld Pilgaard, som også får en stor tak for mange års fornem indsats. Nu skal det nye menighedsråd i "arbejdstøjet", så det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer.

torsdag den 19. maj 2011

Årets udflugt for seniorer

Årets udflugt for seniorer gik denne gang til København. De ca. 45 deltagere startede med at se Ørestaden, og herefter fortsattes til Christians Kirke, hvor der var rundvisning. Kirkens organist Søren Johannsen og hans kone Dorthe Zielke gav et par numre for orgel og trompet. Så besøgtes Frihedsmuseet. I samme nabolag ligger Gefion-springvandet, så det blev også besøgt. Det gjorde også den flotte engelske kirke, St. Albans, som vel i byggestil er den eneste af sin art i Danmark. Turen sluttede med kaffe på Dragør Fort, som nu er hotel. Det ses, at det var et omfattende program, og alle havde en dejlig dag med masser af indtryk.

onsdag den 18. maj 2011

C.A.R. i Kristeligt Dagblad

Som bekendt vandt C.A.R. sidste sommer Kristeligt Dagblads initiativpris. I dagens avis er der en opfølgende artikel, der beskriver lidt af, hvad der er sket siden. Hvis du har lyst til at læse artiklen, men ikke har papiravisen, kan du læse den på nettet. Prøv at klikke her.

søndag den 15. maj 2011

Forrygende koncert med Die Herren

Baptistkirken var lørdag aften ramme om en fantastisk koncert med Die Herren. Bandet er et efterligningsorkester, der spiller sange af det irske rockband U2. U2 er blevet kaldt verdens største kristne band, for mange af deres sange har et klart kristent indhold, og tre af de fire medlemmer er bekendende kristne. Det gælder også for Die Herren, som er blevet kaldt verdens bedste efterligningsorkester eller kopiband, som de også kaldes. De spiller i hvert fald godt og med en energisk og engageret indsats skabte de en forrygende koncert. Stor tak til bandet for en god aften, og også stor tak til arrangøren Lemian. Du kan læse mere om Die Herren her og bla. se, at de spiller i Roskilde igen den 3. september.

lørdag den 14. maj 2011

Kvinde - hvad er du værd?

Fra vor udsendte medarbejder har vi modtaget: "Caféen var fyldt, da der fredag aften var kvindemøde med psykolog Suh Jacobsen. Emnet var kvinders selvværd - eller mangel på samme. Suh talte inspirerende om de forskellige roller, kvinder er i, og deres behov for at blive bestyrket i, at de er noget værd. Her har mænd en opgave med at blive bedre til at vise, at de værdsætter det, deres koner / kærester gør. Suh sagde også, at kvinden er kronen på værket; først med hende var skaberværket fuldendt. Det var en god og hyggelig aften i godt selskab" Og mændene? Ja, de passede børn og grillede; forhåbentlig huskede de at tage opvasken. Læs mere om Suh Jacobsen her.

tirsdag den 10. maj 2011

Kirkens hjemmeside

Hvis du uden held har forsøgt at komme på kirkens hjemmeside, er det ikke din computer, der er noget galt med. På grund af nogle omlægninger er hjemmesiden ikke tilgængelig i øjeblikket, men der arbejdes på sagen. Det er nok snart i orden igen.

Nødhjælp til Burundi

I går og i dag har damer fra Kvindekredsen sorteret og pakket tøj til nødhjælp. Noget af tøjet er overskud fra et loppemarked i Svogerslev. 35 store flyttekasser bliver det til denne gang, og på fredag sendes det afsted sammen med hjælp fra andre menigheder. Senere på året skal der så sendes en ladning afsted til Letland. Mange kender måske ikke til dette meningsfulde og store arbejde, som kvindekredsen udfører et par gange om året, og som er en markant del af kirkens sociale profil. Tusind tak til Kvindekredsen for indsatsen.

lørdag den 7. maj 2011

Arbejdsdag i kirken

I dag fandt forårets arbejdsdag sted, og da det var skønt vejr, blev det selvfølgelig udendørs opgaver, der blevet taget fat på. Der blev bla. pudset vinduer og fjernet græs og ukrudt fra flisearealerne. De udendørs bænke og borde fik også en ordentlig omgang; de blev gjort rene og træbænkene og -bordene blev malet, hvilket pyntede gevaldigt. Det hele startede som sædvanlig med morgenmad, og undervejs var der også tid til at snakke og hygge; det skal der jo være.

fredag den 6. maj 2011

Nyt liv i relationer

Så blev det tid til anden del af undervisningsforløbet med Lars Due-Christensen, og denne gang handlede det om relationer og fællesskabet. Lars var igen veloplagt og inspirerende, og hovedfokus denne aften var på fællesskabet. Fællesskabet kan være en udfordring; en gang imellem bliver man såret, krænket eller skuffet, men fællesskabet er simpelthen nøglen til hinandens glæde. I fællesskabet bliver Kristus vores liv. Lars talte bla. også om åndelige øvelser som en metode til at få troen fra hovedet ned i hjertet. Hele undervisningen blev optaget, så der bliver mulighed for at høre den igen. Det kan anbefales.