mandag den 21. marts 2011

Ny lyd i kirken

Der er i løbet af weekenden blevet sat nye højttalere op i kirkesalen. Som det ses, krævede det lidt mere end en almindelig wienerstige; og højdeskræk skulle man i hvert fald ikke lide af. Med de gamle højttalere var der nogle områder, hvor lyden ikke var god eller nærmest slet ikke var der. Det problem skulle stort set være væk nu, til glæde for både musikere og tilhørere.

mandag den 14. marts 2011

Søndagsgudstjeneste på Hvidekilde

Lars Due-Christensen havde sagt ja til også at tale ved søndagsgudstjenesten på menighedslejren. På den måde blev lørdagens undervisning rundet af. Lars talte om Helligånden og hans forvandlende kraft, især med udgangspunkt i Bibelen, hvor der bla. står "lad jer fylde af ånden" og "lad jer forvandle ved at sindet fornys, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje". Det var en stærk og tankevækkende prædiken. Bagefter var der mulighed for forbøn, og det benyttede mange sig af. Tusind tak til Mette og Lars Due-Christensen for inspirerende og tankevækkende undervisning og vidnesbyrd på Menighedslejr 2011.

Fest og farver

Menighedslejrens festmiddag havde et cowboy-tema, og der var mange, der var flot udklædt. Salen var festligt pyntet, og stemningen var høj. Der var mexikansk mad i stærk og lidt mere stærk udgave; der var underholdning og Hermann bandt det hele sammen som myndig sheriff. Senere kunne man prøve kræfter med line-dance; det gav varmen, så det ud til. Havde man fået nok af fest og farver, kunne man slutte aftenen af med en Taizé-lignende gudstjeneste. Her var der stille lovsang og tekstlæsninger og mulighed for stille refleksion og bøn. Smukt og rart.

Foråret er kommet

Vejret er jo altid en ubekendt faktor, ikke mindst så tidligt på året, men det var forårsagtigt i lørdags, så eftermiddagens fritimer på menighedslejren kunne bruges til forskellige fysiske aktiviteter såsom blindebuk eller frisbee. Her var det dog en god ide at have skiftetøj med. Man kunne også blot nøjes med at nyde det gode vejr, og havde man mere lyst til at blive indendørs, kunne man lave kort og andre papirting.

Menighedslejr - personlig forandring

Dette års lejrs tema var "Personlig forandring". Sine startede med levende at fortælle historien om skabelsen og Guds fantasi, og om Abraham, som oplevede en personlig forandring større end han havde kunnet forestille sig. Derefter var det tid til årets underviser, Lars Due-Christensen, som inspirerende, kompetent og humoristisk ledte os gennem dagen. Undervisningen var relevant og gav mulighed for personlig refleksion. Lars fortalte bla. om, hvordan personlig forandring er mulig i mødet med Gud, men også at vi har et personligt ansvar; vi rummer et enormt forandringspotentiale. Lars' kone Mette fortalte hvordan et kursus i mønsterbrydning havde betydet forandring for hende, fordi hun havde fået håndteret et problem, som havde medført uhensigtsmæssige handlingsmønstre. Også personer i Roskilde Baptistkirke har haft stor glæde af mønsterbrydningskurser. Det var en dejlig lørdag med nærværende talere, der havde noget på hjerte.

Menighedslejr - ballondans og film

Roskilde Baptistkirkes årlige menighedslejr fandt sted denne weekend. Det startede traditionen tro fredag aften med spisning, og herefter var der en rask omgang ballondans. Der blev gået godt til den, må man sige. De mindste kunne bagefter høre en godnathistorie, mens de voksne styrkede sig med kaffe inden aftenens andagt. Havde man lyst, kunne man derefter se filmen Gran Torino af og med Clint Eastwood. Denne fremragende film handler bla. om, hvordan man kan opnå personlig forandring, hvis man tager fordommenes briller af, og den indeholder nogle klare referencer til kristendommen, ikke mindst til slut.

søndag den 6. marts 2011

Der er et lille stykke vej endnu

Roskilde Baptistkirke har i de sidste uger været i gang med at samle 55.000 Kr ind til opførelsen af et Community Center på Børnehjemmet Emmanuel i Honduras. Der er allerede indsamlet en del penge, men målet er ikke helt nået endnu, så har du lyst til og mulighed for at hjælpe dette vigtige projekt på vej, så se hvordan her eller her.

Fastelavn er mit navn....

Det er jo fastelavn i dag, og derfor slog børnekirken katten af tønden. Der var to tønder, en for de mindste og en for de større børn. De mindste blev hurtigt færdige, men så kunne de hjælpe de andre; deres tønde var lidt sværere at få hul på. Som det ses var der mange fine udklædninger, og når det larmer for meget, kan man heldigvis holde sig for ørene.







Menighedens årsfest

I dag fandt kirkens årsfest sted på en smuk, solrig men kølig forårsdag, og der skete mange spændende ting. Det startede med spisning; Way-Out fortalte om deres ideer om en spændende kirke, og senere fortalte Simon Skårhøj om Community Centeret på Emmanuel. Det hele blev fint knyttet sammen af mødelederne Anja og Lars. Også det officielle program forløb stille og fredeligt; diskussionerne var klaret på det seneste menighedsmøde. Det var også dagen, hvor procesgruppen, der har arbejdet med forandringsprocessen i cirka et år, gik af. Nu skal de beslutninger, der er et resultat af gruppens arbejde, føres ud i livet; det bliver spændende. Det var dejligt at se, at så mange var i kirke i dag.

fredag den 4. marts 2011

C.A.R.'s årsberetning 2010

Ved en beklagelig fejl kom C.A.R.´s årsberetning ikke med i årsskriftet, så her kommer den.

2010 var et travlt år for C.A.R. Vi har haft en masse og se til. Vi har haft omkring 50 biler igennem værkstedet, men der er en hel del som ikke er blevet noteret. Så der er gang i værkstedet, som også er blevet lånt ud en del gange, uden jeg nødvendigvis har været der. Men der er også sket meget uden for C.A.R.´s fire vægge i år. For det første har vi fået sammensat en bestyrelse bestående af Klaus Andersen, Bjarke Skriver, Rune Lindahl og mig. Dejligt med nye kræfter og ideer.

Som de fleste jo nok har hørt, så vandt vi Årets Initiativpris fra Kristeligt Dagblad, hvor vi vandt ud fra 160 andre spændende aktiviteter i Danmark. Der havde vi en dejlig dag i C.A.R. hvor rigtig mange mødte op til overrækkelsen af de 10.000 kr. Tak til alle dem der kom. Ud over den pris vandt vi også ”Giv et skulderklap prisen” som Nordeafonden har. Det var vores borgmester Poul Lindor som havde indstillet os til prisen som vi vandt fra Roskilde. Så der var vi til en fin reception sammen med vindere fra Frederikssund, Greve, Lejre og Egedal. Her overrakte Borgmesteren og Nordeas områdeleder 5000 kr. til os. Så er C.A.R. blevet et kendt navn bland Roskilde kommune og i FCR ( Frivillig Centeret Roskilde), hvor vi har været nede og fortælle lidt om, hvad vi laver og hvordan vi gør for at give andre inspiration til og gøre en forskel i vores lokal miljø.

Men vores største udfordring er at vi kommet til det man kalder fase 3. Fase 1 er hvor man får en ide. Fase 2 er hvor man udvikler og Fase 3 er så der, hvor tingene kommer i rutine. Men vi ville gerne skridtet videre. Vi vil ikke kun være et værksted men også et værested. Vi vil gerne til Fase 4 og virkelig gøre en forskel for de unge, for familierne og de ældre. Vi vil gerne kunne hjælpe kirkens medlemmer mere og nå vores lokalmiljø bedre. Og det kan vi kun hvis vi udvider.

Så 2011 kommer til og stå meget i drømmenes og ideernes tegn. Vi vil gerne bygge ud men hvor meget og hvordan osv. skal vi i gang med og udvikle på nu. Det vil den nye bestyrelse, menighedens ledelse og du være med til at bestemme. Så vi gør stadig en masse for at sætte C.A.R. på Baptistkirkens og kommunens dagsorden. Men tak til alle der har brugt C.A.R. i 2010 og jeg håber meget, I vil bruge det endnu mere i 2011 og fortælle om os til venner og bekendte.

Hvis du ønsker og give en gave til projektet kan du gøre det på Reg. Nr.: 9304 Konto Nr.: 4573881198 hvor alle penge vil gå ubeskåret til C.A.R.

Du er også velkommen til og kontakte Janus Maigaard på tlf. 60 83 53 33 eller tjek www.autostyling.dk