lørdag den 26. juni 2010

C.A.R. vinder initiativpris

C.A.R. har vundet Kristeligt Dagblads initiativpris 2010 i skarp konkurrence med så kendte navne som Sigurd Barret og Poul Joachim Stender; det er meget, meget flot. Avisen beskriver C.A.R. som et "lille opfindsomt projekt, der kan være til stor inspiration". Præmieoverrækkelsen fandt sted ved en lille, improviseret reception i torsdags, og herfra skal lyde et kæmpe tillykke til Janus og C.A.R. Det forlyder at præmien, som blev overrakt af Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager, måske skal bruges til indkøb af et svejseanlæg.

Sommergrill

Så er det officielt sommer. Skolerne havde sidste skoledag i går, og vores fredagsommergrillaftener startede i går aftes. I mangel af bedre er billedet fra sidste år, men konceptet er det samme: man medbringer mad og drikke til eget forbrug og en ret til fællesbordet. Og så skal man bare hygge sig. Tak til jer, der velvilligt stiller hus og have til rådighed.

Sponsorløb for Honduras

Her er et par billeder mere fra sponsorløbet den 6. juni. Der er blevet indsamlet over 6000 Kr til børnehjemmet Emmanuel, og Merethe og Jordan vil sørge for, at de bliver brugt fornuftigt. Børnekirken takker for den store opbakning.

onsdag den 16. juni 2010

Artikel om C.A.R. i Kristeligt Dagblad

I dagens udgave af Kristeligt Dagblad er der en artikel om C.A.R. Det er i forbindelse med avisens initiativpris. Artiklen kan også læses på avisens hjemmeside, her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/370367 Husk også at det er muligt at stemme på kandidaterne til initiativprisen indtil 23. juni; det kan gøres her: http://survey.kristendom.dk/index.php?sid=46

tirsdag den 15. juni 2010

Spejdernes sommerafslutning

Her til aften i skønt solskinsvejr holdt spejderne sommerafslutning, hvor forældre eller bedsteforældre var med. Der var lidt undervisning og løsning af praktiske øvelser på rigtig spejdermaner og bagefter skulle der grilles og hygges. Der var også tændt bål på den nyrenoverede bålplads. Spejderne har fået nogle tykke træstammer og tirsdag 18. maj holdt de indvielse med snobrød, pandekager og sange. Det kunne tælles, at nogle af stammerne kom fra 86 år gamle træer. Alle havde fået masser af spejderparfume på, da de tog hjem.

tirsdag den 8. juni 2010

Forrygende gospel

Mandag og tirsdag aften gav Roskilde Gospel Choir og solist Claes Wegener koncert i kirken under ledelse af Anders Butenko-Nielsen. Der var ca. 260 tilhørere til hver koncert, og det var færre end de foregående år, men det kunne ikke mærkes på stemningen. Den var i top begge aftener. Koret var glimrende og det var åbenlyst, hvorfor Claes Wegener regnes for en af de bedste gospelsangere i Danmark. To skønne og inspirerende aftener.

søndag den 6. juni 2010

Sponsorløb for Honduras

I dag var der sponsorløb for Honduras. Egentlig skulle det have været sidste søndag, men da var vejret for dårligt. I dag var det varmt, men en flok løbere trodsede varmen, og løb 45 minutter på en ca 1 km. rundstrækning i nabolaget for at samle penge ind til børnehjemmet Emmanuel. Og vi tilskuere kunne hygge os med et stykke kage og glæde os over løbernes fine indsats.

lørdag den 5. juni 2010

C.A.R kandidat til initiativpris

Kristeligt Dagblad har en initiativpris og vores egne C.A.R. er kandidat til prisen. C.A.R. er en gruppe unge med interesse for biler og ikke mindst for at skrue på dem. Gennem denne interesse rækker de ud til andre unge som ikke kommer i kirken og får således mulighed for at dele troen. Man kan læse mere om initiativprisen på: www.kristendom.dk/initiativ, hvor der også er mulighed for indtil 23. juni at stemme på sin favorit.

fredag den 4. juni 2010

Kirke i tiden

I dag var der "Kirke i tiden" møde. Det startede med en sang og bøn efterfulgt af et oplæg fra procesteamet. Herefter var det tid til diskussion ved bordene af kirkens vision, som er: "vi vil være en tidssvarende kirke, en kirke for søgende mennesker, en kirke i tjeneste." Er vi det, og på hvilke områder kan vi forbedre os? Efter en kop kaffe var der diskussion om gudstjenesten. Man kan roligt sige, at snakken gik livligt ved bordene, og der kom mange glimrende tanker og ideer frem, så der er materiale nok til den videre proces. Det var en opmuntrende aften.