fredag den 27. november 2009

Spejderne på kredsweekend

Diamanten Afrikas Stjerne?? Hvordan den så ud var der ingen der viste, men alle var enige om at den skulle findes - især de små var klar til en hel weekend på skattejagt.

Fredag d. 13. okt. kl. 17.30 gik jagten ind i ROAR hytten i Lyndby. Holdene fik tildelt "diamanter" i forskellige former og farver, hver med forskellig ukendte værdier. Holdene lagde hver især en strategi for, hvilke diamanter der havde størst værdi og hvilken der var Afrikas Stjerne og dermed værd at samle på.

Med kort og kompas i hånden gjaldt det nu om at finde Afrikas Stjerne, selve Ngjambo´s stammes livskilde. Vi blev stillet overfor et utal af udfordringer, som blev belønnet med diamanter. Holdene måtte efter hver gennemført post vælge 1 ud af 6 poser, hver med forskellige diamanter i. Undervejs kom røvere, som ihærdigt forsøgte at slå en handel af - helst til deres fordel. Forhandlingerne krævede stor snilde, og var ofte meget intense især blandt de store spejdere.

Lørdag aften blev afgørelsens time, og diamanterne skulle værdiansættes. Vinderne med den største samlede værdi blev fundet, men havde nogen fundet Afrikas Stjerne?? Alle sad spændte og lyttede mens Dorthe åbnede bibelen. Jesus var Afrikas Stjerne. Han er vores kompas og vores støtte når vi står overfor en udfordring. Han er vores Livskilde...

Så kunne festen begynde Afrikas Stjerne var fundet, festmåltidet blev tilberedt uden jævning i sovsen men hvad betyder jævning når substansen af lejrens indhold på alle måder var SUPER.

Søndag formiddag indløste alle returbilletten, tilbage til de kølige nordiske himmelstrøg, dog med stor protest fra Marcus, debutant og yngste spejder i kredsen.

mandag den 23. november 2009

Stig Rossen skød julemåneden igang

Med knap en måned til jul, skød Stig Rossen søndag den 22. november den kommende julemåned i gang med to koncerter i Roskilde Baptistkirke. Ved begge koncerter var alt udsolgt, så kirken var proppet til bristepunktet. Trods det tidlige tidspunkt, lykkedes det til fulde, at få skabt en begyndende julestemning hos de 600 tilhører.
Stig Rossen tolkede på sin personlige og intense måde, såvel nogle af de gamle traditionelle julesalmer, som nyere julesange - alt sammen krydret med et glimt i øjet og hans personlige indfaldsvinkel til sangene. Gennem sidstnævnte skinnede hans egen kristne tro klart igennem.
De to koncerter var som sagt startskuddet til en sand vifte af spændende juletilbud fra kirken. Læs mere om disse på dette link. Jul i Roskilde Baptistkirke.

fredag den 20. november 2009

Spejderhjælp 2009

I Spejderhjælpsugen i slutningen af september 2009 har alle landets baptistspejdere vasket biler, bagt, pudset vinduer, løbet og cyklet, passet børn og slået græs for folk for at tjene penge til Spejderhjælpens ungdomsprojekt i Sydsudan, Projekt DK-Panyagor.

Også fra kirken her, deltog kirkens spejderkreds i Spejderhjælpsugen. Samlet på landsplan nåede de et resultat på 45.359,50 kr. – det er hele 16.622,25 kr. mere end sidste år. Igennem de sidste 10-15 år er spejderne blevet mere kreative og bedre til at samle penge ind. I år nåede vi op på 42,43 kr. pr. spejder i forhold til tidligere, hvor de”kun” nåede op på ca. 30 kr. pr. spejder. Det er virkelig flot klaret og skønt at se, hvordan Spejderhjælpsugen og resultatet derfra bliver ved med at udvikle sig trods medlemsnedgangen

torsdag den 5. november 2009

Besøg fra Vigina Beach, VA

Søndag den . november gæstede Michael Simone fra Spring Branch Community Church vores kirke. Michael prædikede et udfordrede budskab om vi var klar til at kaste os ud i Guds eventyr for vores liv.
Efter gudstjenesten havde menighedsrådet inviteret alle til en kop kaffe, mens Michael Simone blev interviewet om hans kirke, hans nød for Danmark og hvordan han mener kirken i dag kan have noget at sige ind i vores samtid.

14 fra kirken på lederkonference

I dagene den 30. og 31. oktober deltog 14 personer fra kirken her på Willow Creeks Global Leadership Summit, der blev transmitteret i København. Der var en utrolig givtig konference, som i den grad var med til at udfordre alle deltagere til at tænke ny om, hvad det vil sige at være kirke. Jeg er overbevist om, at alle deltagerne kun kan opfordre alle andre til at tage med på næste års GLS, der finder sted den 29.-30. oktober næste år - ligeledes i København.