søndag den 23. marts 2008

Påskegudstjeneste med dåb

Årets påskegudstjeneste blev i år bl.a. fejret med dåb af to unge mænd. Dåben er ifølge bibelen linket nøje sammen med Jesu død og opstandelse, og gav derfor også en meget menigsfyldt gudstjeneste. Paulus henviser i sit brev til Romerne (kap. 6), til at vi i dåben bliver døbt til hans død, og derfor symbolsk også begraver "det gamle" menneske i dåben. Derfor kalder vi i baptistkirkerne det bassin man bliver døbt i, en dåbsgrav. Men Paulus fortsætter med at tale om, at når vi er vokset sammen med Jesus, ved en død der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse, der ligner hans. I dåben modtager vi derfor også en helt nyt liv. Kan man ønske sig noget bedre en sådan påske søndag?

20/3-08 Stemningsfyldt skærtorsdag nadverfejring

Efterhånden har vi fået opbygget en god tradition med en meget stemningsfyldt og højtidelig nadverfejring skærtorsdag aften. Fokus denne aften er alene på hændelsesforløbet, som det skete skærtorsdag og langfredag, for godt 2.000 år siden. Oplæsning af de bibelske tekster, salmer, nadverfejringen samt musikalske indslag, dannede rammerne for denne aften. Mere end 60 personer deltog i denne fejring. Efter programmets afslutning, blev alle levende lys slukket, og alene stod lyset ved foden af det til anledningen store opsatte kors i kirkesalen. Der var helt stille og folk blev siddende i stilhed meget længe efter programmet var slut.

16/3-08 Flyvende besøg

Palme søndag havde vi besøg fra MAF. To personer fra organisationen kom og fortalte om deres arbejde med at bringe medicin, hjælp, missionærer, læger etc. ud til de sværste tilgængelige områder. Desværrer var der ikke så mange der blev efter gudstjenesten, men spændende var det for dem der blev.

søndag den 9. marts 2008

Afsked med Torsten Højberg

Efter knap 16 år som præst i Roskilde Baptistkirke, går Torsten Højberg på pension pr. 1. april. Dette blev markeret ved gudstjenesten den 9. marts med en afskedsgudstjeneste og efterfølgende reception for Torsten. Torsten Højberg prædike ud fra overskriften: "Et sidste ord på vejen!" Det var en meget fremrettet prædiken, hvori Torsten talte om, hvordan han oplever Gud vil gøre noget særligt i og ud fra denne menighed. Vores ansvar som menighed er, at bede og søge Gud. Som ordende også lød om hans prædiken ved hans indsættelse i '72, var det "et stærkt kald og åndsfyldte ord der udgik til forsamlingen."

Kirken var godt fyldt og mange gæster var kommet til, for at tage afsked med Torsten. Ved den efterfølgende reception i Cafeen, var der mange der takkede Torsten for hans tjeneste, hans betydning for menigheden og gav ham "et sidste ord med på vejen!"
Torsten blev ordineret som præst i 1972 og har gennem de sidste 36 år tjent som præst i flere forskellige baptistmenigheder. Familien Højberg flyttede til Roskilde i 1992, hvor Torsten blev ansat som præst for menigheden. Torsten har altid haft et stærkt fokus på at dele sit vidnesbyrd med andre, fremhæve bønnen som en nødvendig forudsætning for indre liv og vækkelse samt en vægtlægning på den karismatiske dimension af kristenlivet. I forbindelse med sit forestående giftermål, flytter Torsten til sin tilkommendes bolig i Viborg. Vi ønsker Torsten Guds rigeste velsignelse.

Team Aktiv

Onsdag den 5. marts samledes godt 20 efterlønnere, førtidspensionister og aktive pensionister til en samtale om, hvordan de sammen kan være med til at løfte og udvikle arbejdet videre i og ud fra kirken. Det mundede ud i en beslutning om, i første omgang, at mødes en gang om måneden. Her vil der efter en kop formiddagskaffe og en andagt, blive hygget videre om diverse arbejdsopgaver. Der arbejdes p.t. med 5 hovedområder, hvorfor der vil være noget for enhver, der ønsker at være med til at bygge Guds rige på denne måde også. De fem områder der vil blive arbejdet med er: 1) Div. vedligeholdelse af kirkecentret 2) Nye praktiske opgaver der skal tages hånd om og igangsættes 3) Administrative hjælpeopgaver 4) Omsorg, besøg, indkøb og hjemmeservice for ældre der måtte have behov herfor samt 5) En kreativ gruppe, der kan være med til at sy og lave andre kreative ting til hjælp i kirkens arbejde og til kirkecentret.

søndag den 2. marts 2008

Årsfest i nye rammer

Søndag den 2. marts afholdt menigheden sin Årsfest. En nytænkning af vores normale årsmøde. Årsfesten blev afholdt i gudstjenestetiden, men vi sad om borde, spiste sandwich, lagkage og hyggede os sammen. Programmet var en kombination af en gudstjeneste, samtale og formalia. En på alle måder god oplevelse, som vi efterfølgende kun har hørt rigtigt meget positivt om. Mon ikke, at dette vil kunne være med til at danne præcedens for kommende årsmøder.